Україна повністю припинила імпорт електроенергії

1140 0
У зв’язку з похолоданням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах споживання наразі вище, ніж у понеділок минулого тижня.
Умовне фото

Умовне фото

«Укренерго» не застосовує відключення споживачів у жодній області попри вище споживання, імпорт електроенергії відсутній.

Джерело: пресслужба «Укренерго»

У зв’язку з похолоданням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах споживання наразі вище, ніж у понеділок минулого тижня. Укренерго закликає розумно споживати електроенергію: не вмикати одночасно багато потужних приладів, за можливості розподіляти їхнє використання упродовж доби. Такі заходи дозволять зменшити навантаження на енергосистему. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання, в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Укренерго повідомляє, що імпорт електроенергії відсутній – дотепер протягом декількох тижнів він тривав у незначних обсягах.

Читайте також: Львів'ян закликають не вказувати свої адреси на фейкових каналах про відключення світла

Загалом, обмеження у мережах «Укренерго» відсутні. Як і раніше, складна ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах, де населені пункти потерпають від обстрілів росіян та пошкоджуються мережі електропостачання. 

Зазначимо, що через пошкодження ключових високовольтних підстанцій, які були завдані агресором протягом останніх шести місяців, надійність живлення споживачів більшості регіонів України значно знижена. Відтак оператор продовжує ремонтні роботи для підвищення надійності живлення споживачів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!