Україна повністю призупинила імпорт та експорт електроенергії

691 0
Ситуація в енергосистемі залишається складною, через постійні атаки ворога.
Фото умовне

Фото умовне

Внаслідок чергових атак ворога, ситуація в енергосистемі України залишається складною. Тому держава повністю призупинила експорт електроенергії.

Джерело: Укренерго

«Імпорт та експорт електричної енергії наразі не здійснюється. Відсутність експорту електроенергії з України пов’язана з необхідністю покрити внутрішні потреби країни у споживанні протягом всієї доби та забезпечити резерви на вечірні години максимального споживання», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львів'ян закликають не вказувати свої адреси на фейкових каналах про відключення світла

Попри це, виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб споживачів. Наявні ресурси води наразі дозволяють гідроелектростанціям працювати упродовж всієї доби.

Нагадаємо, що  на Львівщині та в інших областях у літній період може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі через масштабну ремонтну кампанію, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону 2023-2024. 

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!