«Хвороба пішла на спад». У МОЗ кажуть, що Україна пройшла пік захворюванності на Covid-19

1539 0
Після Великодніх свят цілком ймовірне нове зростання захворюваності.
Фото: Jelleke Vanooteghem for unsplash

Фото: Jelleke Vanooteghem for unsplash

Україна перебуває у третій хвилі коронавірусу, але її пік ми уже пройшли. Про це під час сьогоднішнього брифінгу зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Повторно заразитися Covid-19 можна навіть через півтора місяця

«Хвороба пішла на спад. Якщо порівняти цифри, то минулого тижня ми отримали на майже 13,5 тисяч менше захворілих, ніж було на позаминулому тижні», – каже Максим Степанов.

Така ж ситуація, за його словами, і з кількістю госпіталізацій. У порівнянні з позаминулим тижнем, минулого тижня отримали на 3,5 тисячі менше людей, які були госпіталізовані в лікарні. Це означає, що менша кількість людей потрапила до лікарень у важкому стані та у реанімації.

Незначний, та все ж спад захворюваності спостерігається й на Львівщині. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Ситуація залишається достатньо складною, на високому рівні, хоча є незначні тенденції до зменшення кількості випадків захворювання. Заповненість ліжкової мережі становить 62%», – каже Орест Чемерис.

Проте, є 12 регіонів, де ситуація залишається достатньо напруженою. Йдеться про Київ, Київську область, Одещину, Сумщину, Миколаївщину та Харківщину.

Читайте також: Понад пів сотні мешканців Львівщини підключили до апаратів ШВЛ

Водночас, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, після свят очікують нове зростання захворюваності.

«Ще після Великодня, через 3-4 тижні, очікуємо зростання кількості хворих. Я зараз не можу сказати, до якої міри буде це зростання. Треба буде подивитися, як пройдуть свята, там не просто Великдень, а низка свят, з 1 травня по 10 травня, це супроводжується мобільністю населення. З точки зору епідеміології це додасть захворюваності», – сказав Максим Степанов на одній з телевізійних програм, повідомляє «Україна 24».

За його словами, на Великдень усі повинні дотримуватися тих правил, які у нас встановлені. Лише тоді не буде серйозних спалахів коронавірусу.

«Я не анонсував ніяких особливих режимів, я кажу про те, що якщо регіон перебуватиме, наприклад, на червоному рівні, то повинні діяти всі обмеження, які існують в червоному рівні», — каже Максим Степанов.

Нагадаємо, про спад захворюваності на коронавірус заговорили ще минулого тижня. Зростання кількості хворих тривало до початку квітня, а зараз у багатьох регіонах ситуація починає стабілізуватися.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!