Україна та США побудують малий модульний реактор

789 0
Поки російські варвари ведуть несправедливу війну, Україна планує побудову інноваційної енергетичної системи.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Україна та США побудують малий модульний реактор. Про це повідомила посол України у Штатах Оксана Маркарова. 

«Поки російські варвари ведуть несправедливу війну проти нас і намагаються нищити нашу цивільну інфраструктуру, Україна не тільки працює над захистом та швидким ремонтом/заміною знищеного, а й вже зараз планує побудову інноваційної енергетичної системи. Сьогодні в межах 27-ї Кліматичної конференції ООН спеціальний посланник президента США з питань клімату Джон Керрі та міністр енергетики України Герман Галущенко оголосили про започаткування пілотного проекту з будівництва в Україні малого модульного реактору (ММР)», – пояснила вона.

Читайте також: «Квитки до перемоги». Укрзалізниця запустила продаж квитків до Донецька та Сімферополя 

Партнерами-учасниками пілотного проєкту є міжнародний консорціум Аргонської національної лабораторії, НАЕК «Енергоатом», РНБО України та Державного науково-технічного центру ядерної та радіаційної безпеки, а також приватних компаній Clark Seed, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, NuScale Power, Samsung C&T та Starfire Energy.

Нагадаємо, Демократична партія США зберегла контроль над Сенатом у результаті проміжних виборів, отримавши 50 місць у верхній палаті Конгресу.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!