Україна уклала три нові угоди з турецькою компанією Baykar

718 0
Під час заходу в Туреччині українська делегація уклала нові угоди.
Фото: Олександр Камишін

Фото: Олександр Камишін

Два українські підприємства оборонно-промислового комплексу підписали три нові угоди з турецькою компанією Baykar, яка виробляє безпілотні літальні апарати «Байрактари». Про це повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін.

Угоди підписали під час візиту глави Мінстратегпрому до Туреччини у межах міжнародної виставки авіаційної та авіакосмічної техніки «Teknofest 2023», яка відбувається у Стамбулі.

«Багато зустрічей, одна мета – пошук шляхів посилення українського ОПК. Є важливий результат – три нові угоди з турецьким виробником Baykar для українських виробників. Деталі, певна річ, не розкажу, та запевняю, ці контракти дають нашій країні експортний виторг і зброю нового покоління», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні завершили проєкт для заводу з виробництва Вayraktar

Міністр запевнив, що Мінстратегпром готовий «сприяти узгодженню всіх труднощів» та «усуненню бюрократичних точкових перешкод» для подальшого розширення співпраці з Baykar Avia Ventures.

«Ця співпраця потрібна українським підприємствам вже сьогодні як можливість додаткового нарощування потужностей і виробництва критично важливої для нашого війська техніки», – додав міністр.

Нагадаємо, виробник «Байрактарів» придбав земельну ділянку для будівництва заводу в Україні. Під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса або ж інші запчастини саме українського виробництва. Однак, турецька компанія Baykar планує збудувати в Україні не просто завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, а й створювати в Україні Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kizilelma — новий безпілотний винищувач. Як виглядатиме завод з виробництва Bayraktar можна переглянути тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!