​Україна звільнила з полону чотирьох морпіхів і двох цивільних

743 0
Звільнені військові брали участь у боях за Маріуполь.
Фото: Андрій Єрмак

Фото: Андрій Єрмак

З російського полону звільнили 4 морпіхів і 2 цивільних. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. 

З російського полону повертаються офіцери Олексій Булахов і Микола Костенко, солдати Людмила Герасименко та Іван Земляной. А з-поміж цивільних — Вікторіа Андруша та Яна Майборода.

Читайте також: Україна веде переговори з росією про обмін полонених за формулою «всіх на всіх»

Звільнені військові брали участь у боях за Маріуполь. 

Цивільну Вікторію Андрушу забрали з дому 27 березня, оскільки в її телефоні знайшли дані про російську техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її вивезли до росії та утримували у Курському СІЗО. Яна Майборода опинилася в полоні, бо в її телефоні знайшли фото російської техніки на території Чорнобильської зони. 

За словами керівника ОП,переговори щодо наступних обмінів продовжуються. Загалом за вересня Україні вдалося звільнити з полону 235 людей.

Читайте також: Україна обміняла полонених. Серед звільнених – захисники Маріуполя

Нагадаємо, 21 вересня Україна провела черговий обмін полоненими, в результаті якого деякі захисники Азовсталі повернулися додому. Було звільнено 215 українських військових. За інформацією патронатної служби Азову, ще майже 800 азовців перебуває у російському полоні, серед них – понад 40 жінок, є і вагітні.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!