Україна обміняла полонених. Серед звільнених – захисники Маріуполя

1946 0
Серед звільнених – захисники Маріуполя, в тому числі полку «Азов».
Фото: Telegram

Фото: Telegram

21 вересня Україна провела черговий обмін воїнів, які перебували у російському полоні. Серед них – захисники Маріуполя, в тому числі полку «Азов». Про це повідомив колишній командир «азовців», військовий Максим Жорін.

«Відбувся обмін полоненими, частина азовців вдома!! Нарешті ми змогли повернути ще частину захисників Маріуполя, в тому числі бійців полку АЗОВ. Сьогодні ввечері відбувся обмін, якого ми так довго чекали.

Обійняти своїх друзів, побратимів, які нарешті повернулись – це найкращі емоції, що тільки можуть бути! Всі деталі будуть пізніше», – написав Жорін у Telegram.

Читайте також: Україна повернула з полону ще 14 військових, серед яких – офіцер і військовий медик

Як повідомляє «Суспільне», обмін відбувся у Чернігівській області. Серед звільнених на фото, які поширюють у соцмережах, керівник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, парамедикиня Катерина Поліщук з позивним «Пташка», старший сержант 36-ої  бригади Михайло Діанов та вагітна медикиня Мар’яна Мамонова.

Читайте також: Мама азовця: «Син просив, щоб ми молилися за них щодня»

Також з'явилося фото, яке підтверджує повернення з полону захисників «Азовсталі» Святослава Паламаря, Сергія Волинського та Дениса Прокопенка. 

Нагадаємо, 29 червня Україна провела найбільший з початку повномасштабної війни обмін полоненими. Тоді визволили з полону російських окупантів ще 144 військовослужбовців, зокрема, 95 оборонців «Азовсталі», серед яких – 43 військовослужбовці полку «Азов».

Українські захисники Маріуполя, яких у травні вивезли з території «Азовсталі», перебували у колонії в Донецькій області. Повідомлялося, що в Оленівці перебуває близько 2 500 українських військовослужбовців як полонених.

Вихід захисників Маріуполя на підконтрольну росіянам територію відбувався 16-20 травня. За твердженням російської сторони, з підземель «Азовсталі» вийшли 2 439 бійців. Представники «Червоного хреста» реєстрували українських захисників як військовополонених.

19 червня російські ЗМІ повідомили, що командирів полку «Азов» вивезли з окупованої території Донеччини в Росію для «слідчих дій».

Юлія Осим

Фото зі соцмереж

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!