Україна

Українська поштова марка здобула нагороду міжнародної премії

970 0
Йдеться про марку «Русскій воєнний корабль, іді…!», яка була презентована Укрпоштою 12 квітня 2022 року.
Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

Українська поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді…!», яка була презентована Укрпоштою 12 квітня 2022 року, отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго» (Італія) – гран-прі.

Джерело: Укрпошта

«Таку високу відзнаку Укрпошта отримала за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль, іді…!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися. Рішуче бажання захищати свою країну та «особливе» напуття окупантам, талановито втілив автор ескізу Борис Грох», – пишуть у повідомленні. 

Читайте також: «Укрпошта» випустить нові марки до Дня Європи

Довідка: 

Міжнародна філателістична премія «Азіаго», організована Філателістичним гуртком семи муніципалітетів разом з муніципальною адміністрацією цього року відзначила своє 53-річчя. До складу міжнародного журі конкурсу входять видавці філателістичної літератури, художники, філателісти, парламентарії, урядовці. Серед 35 країн-учасниць  за найкращу марку здобула Укрпошта. Урочиста церемонія та вручення нагород пройшла 23 липня на муніципальній площі Азіаго, провінція Віченца. Нагороду для Укрпошти отримав Генеральний консул Україні в Мілані Андрій Картиш.

Нагадаємо, що «Укрпошта» ввела в обіг поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!