Українська студія створила проєкт містечка для переселенців

6822 0
Воно складатиметься з різних модулів та забезпечить «тимчасове, але гідне проживання українців».
Фото: Balbek Bureau

Фото: Balbek Bureau

Українська студія дизайну Balbek Bureau розробила проєкт модульного містечка для переселенців. Він має назву RE:UKRAINE. Про це студія повідомила на своєму сайті. 

«Ми проаналізували світовий досвід розробки, будівництва та утримання селищ із тимчасовим житлом. У такий спосіб вивели систему цінностей і пріоритетів для забезпечення тимчасового, але гідного проживання українців», – написали у Balbek Bureau.  

Читайте також: Українці, що безкоштовно прихистили переселенців, отримають 450 грн за місяць на одного

У студії зазначають, що зібрана інформація універсальна та підходить для різних типів будівництва, місцевості й обсягу інвестицій. Це конструктор, який можна застосувати як на державному, так і на приватному рівнях.

Для розробки містечка архітектори проаналізували понад 20 реалізованих проєктів у різних країнах щодо використання ділянки, формування генерального плану та компонування житлових секцій, а також скористались українським досвідом будівництва тимчасового житла. 

У проєкті передбачені чотири типи модулів: житловий, громадський, кухонний і санітарний. Планується, що містечко можна буде збільшувати за потреби. Воно має не лише допомогти розмістити тимчасово переміщених осіб, а й забезпечити їм гідне проживання, зручний побут і соціалізацію. 

Читайте також: У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

Нагадаємо, що Львів сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців, утім, конкретних районів поки що не назвав.

Пізніше міський голова Львова заявив, що у Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців. А його заступник Андрій Москаленко сьогодні, 22 березня, відповідаючи на питання журналістки Тvoemisto.tv, повідомив, що попередній перелік ділянок за день-два уже оприлюднять, наразі вже провели перемовини з виробниками, фондами, які підтримають будівництво житла. Він уточнив, що тут зможуть поселитися десятки тисяч українців, усі деталі оприлюднять згодом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!