Українські вчителі отримуватимуть 30% надбавки за престижність

3377 0
Кошти на це хочуть закласти у державний бюджет на 2020 рік.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

У проєкті держбюджету на 2020 рік пропонується закласти кошти на виплату надбавок вчителям за престижність професії. Про це повідомила міністерка освіти і науки України Гання Новосад, пише Освіта.ua.

Розмір надбавки становитиме 30%. На це у бюджеті хочуть закласти 2,2 млрд грн. Ганна Новосад зазначила, що ідеться про гроші, що вчителям «не доплатили» раніше.

«Ми платили заробітну плату за кількістю дітей, що значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну плату вчителям. Ми нарешті цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною. На сьогодні це дозволить усім без виключення регіонам виплачувати повну надбавку за престижність у розмірі 30%», — каже Ганна Новосад.

Читайте також: Не мордувати дітей. Як в Україні змінять навчання у середній школі

Окрім того, уряд пропонує додаткову одноразову виплату молодим вчителям – тим, які працюють менше 10 років. Ідеться про виплату наступного року суми у розмірі 10 прожиткових мінімумів – близько 21 тис. грн. Передбачається, що їх отримають 73,9 тисяч освітян.

За інформацією Кабінету Міністрів, сьогодні молодий вчитель у середньому отримує майже на 3 тисячі грн в місяць менше за досвідчених педагогів. Так, його зарплата становить близько 5 тисяч 410 грн у місяць, а досвідчений вчитель зі стажем 30 років отримує близько 8 тисяч 182 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!