Українські військові відбили всі ворожі атаки та завдали суттєвих втрат загарбнику

1862 0
Проведення весняної призовної кампанії 2022 року у Росії, яка розпочинається 1 квітня цього року, може стати проблемною через війну в Україні.
Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Розпочалася тридцять перша доба опору українського народу російському воєнному вторгненню Росії. На окремих напрямках ворог не полишає спроб ведення штурмових дій, здійснює авіаційні нальоти та намагається нанести вогневе ураження окремим підрозділам Збройних Сил України, але успіху не має, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Ворог переміщує додаткові артилерійські підрозділи до кордону з Україною, – Генштаб

Захисники Києва продовжують відбивати наступ противника, наносити йому вогневе ураження та утримують раніше визначені оборонні рубежі.

На Донецькому і Луганському напрямках українські військові відбили всі ворожі атаки та завдали суттєвих втрат російським загарбникам. Українські воїни знищили 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 3 літаки та 3 БПЛА ворога.

Також Повітряні сили України за попередню добу знищили 12 повітряних цілей ворога (3 літаки, 3 БПЛА, вертоліт та 5 крилатих ракет). Ударна авіація Повітряних Сил під прикриттям винищувачів завдала нищівних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та скупченнях військ окупантів.

Читайте також: «Світ, збережи Україну». У Варшаві сотні людей лягли на землю в пам’ять про загиблих українців

Окупанти намагаються відновити боєздатність своїх підрозділів, поповнити боєприпаси та паливно-мастильні матеріали, щоб відновити наступальні дії. Комплектування підрозділів через брак кваліфікованих кадрів противник здійснює особовим складом з низькими моральними якостями, які схильні до зловживання наркотичними речовинами і алкоголем.

Ворог здійснив розгортання практично всіх підрозділів росгвардії, які дислокувалися на тимчасово окупованій території АР Крим та у окремих районах Херсонської, Запорізької та Донецької областей, щоб придушити спротив мешканців Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах міста Маріуполя.

Окупанти намагаються активізувати діяльність диверсійно-розвідувальних груп на території Києва з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки, порушення системи державного та військового управління.

Читайте також: США заявили, що Росія перекидає свої війська з Грузії в Україну 

Через великі втрати збройних сил російської федерації та залучення до бойових дій військовослужбовців строкової служби, проведення весняної призовної кампанії 2022 року у Росії, яка розпочинається 1 квітня цього року, може стати проблемною.

До того ж, проглядається тенденція різкого зниження кількості контрактників у співвідношенні до строкової служби. Таким чином, погіршення соціальної складової внаслідок міжнародних санкцій та втрати в ході війни у найближчі тижні ймовірно загострять проблему комплектування російського війська якісним персоналом.

Крім того, техніка що надходить зі складів зберігання та арсеналів до окупаційних підрозділів, що намагаються відновити боєздатність, перебуває у незадовільному технічному стані внаслідок недбалої попередньої експлуатації та тривалого зберігання.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!