Українські військові звільнили ще один населений пункт, – Генштаб

1547 0
Російські окупанти завдають ракетних ударів по важливих об’єктах інфраструктури України.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Збройні Сили України звільнили населений пункт Питомник у Харківській області внаслідок успішної контратаки проти підрозділів російських окупантів. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. 

У Брестській та Гродненській областях проводяться збори із залученням військовозобов’язаних запасу.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. 

Читайте також: росія хоче захопити Київ і створити нове державне утворення

На Слов’янському напрямку основні зусилля ворога зосереджувалися на створенні умов для відновлення наступу. На більшості тимчасово зайнятих територій Харківської області окупанти здійснюють подавлення мережі стільникового зв’язку. Місцеві жителі багатьох населених пунктів залишаються без електроенергії та води, а виїжджати на підконтрольну Україні територію окупанти забороняють.

На Донецькому напрямку окупанти намагаються отримати повний контроль над містом Рубіжне та проведенні наступу в напрямку населеного пункту Лиман. Також ворог прагне утримати позиції на правому березі річки Сіверський Донецьк і продовжує підготовку до проведення наступу в напрямках населених пунктів Курахове та Новопавлівка.

На Бахмутському напрямку російські окупанти продовжують артилерійські обстріли позицій українських військ в районах населених пунктів Світлодарськ та Троїцьке. Противник провів штурмові дії у напрямках на Оріхове та Тошківку.

Читайте також: Львівські десантники збили російський ударний вертоліт Мі-24.

В Маріуполі основні зусилля ворога зосереджуються на блокуванні та спробах знищення україсньких підрозділів в районі заводу «Азовсталь». Росіяни завдають артилерійських та авіаційних ударів.

На Криворізькому та Миколаївському росіяни обстріляли українських підрозділів зі ствольної артилерії та мінометів. 

В Чорноморській та Азовській морських зонах корабельні угруповання противника виконують завдання ізоляції районів бойових дій та ведення розвідки. 

Нагадаємо, що російські війська у війні з Україною від 24 лютого втратили 26 тисяч військових. Крім того, 1170 танків та 2808 бойових броньованих машин. Більше про втрати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!