Українські заробітчани зможуть отримати щеплення від Covid-19 на кордоні з Польщею

1837 0
Українцям, які приїжджають до Польщі, запропонують вакцину Johnson&Johnson.
Фото: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

Фото: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

На кодонах з Польщею українських заробітчан вакцинуватимуть від коронавірусу. Для цього використовуватимуть однодозову вакцину Johnson&Johnson, схвалену в Європейському Союзі. Про це повідомляє Wirtualna Polska.

«Це буде як фільтр, що захищає країну від занесення сюди коронавірусу ззовні. Ми вже щодня фіксуємо декілька заражених людей на наших пунктах кордону з Україною. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, також повинні бути щеплені, що посилить наш захист», – каже Станіслав Мазур, керівник медичного центру Medyk у Жешуві.

Читайте також: Попит в Європі буде тільки зростати або Чи зможуть українські заробітчани повернутися за кордон

Він додає, що українцям, які приїжджають до Польщі, запропонують вакцину Johnson&Johnson. Однодозовий препарат дозволить уникнути можливих ускладнень під час організації введення другої дози.

«Є багато сигналів від роботодавців про те, що вони хочуть таких щеплень. Компанії, які наймають іноземців на будівництві, на сезонних робочих місцях побоюються спалаху коронавірусу, який згодом блокує роботу. Ми чекаємо замовлених доз і відразу після цього розпочнемо щеплення», – додає професор Мазур.

Нагадаємо, що вакцина Johnson&Johnson є однією з найбільш затребуваних польськими пацієнтами. Для багатьох людей найважливішою перевагою є захист після першої дози. Вакцину цієї марки наразі важко отримати, оскільки виробник скоротив поставки.

Читайте також: Не Польщею єдиною. Куди їдуть заробітчани після локдауну і що їм пропонують

Нагадаємо, що вакцинуватись у Польщі може кожен іноземець: студенти, науковці, люди, які мають дозвіл на роботу, а також подружжя та діти іноземців. Ніхто не потребує для цього дозволу на постійне проживання для щеплення. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!