Українських журналістів відзначили Пулітцерівською премією

623 0
Премії удостоєно усіх журналістів, які висвітлюють війну в Україні.
ФОТО/ CHYTAY-UA.COM

ФОТО/ CHYTAY-UA.COM

Усіх українських журналістів та журналісток, які висвітлюють війну в Україні, відзначено спеціальною нагородою – Пулітцерівською премією 2022 року. Про це повідомив у Твіттері Комітет премії.

 

 

 

«Рада Пулітцерівської премії із задоволенням присуджує особливу відзнаку журналістам України за їх мужність, витримку та відданість правдивому репортажу під час безжального вторгнення Володимира Путіна в їхню країну та його пропагандистської війни в Росії. Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть у своїх лавах, вони наполегливо намагаються надати точне уявлення про жахливу реальність, яка робить честь Україні та журналістам у всьому світі», – йдеться у повідомленні 2022 Pulitzer Prize Announcement, пише УП.

Для довідки

Пулітцерівська премія – одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США, заснована видавцем «жовтої преси» Джозефом Пулітцером. Із 1917 року премія вручається щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. Розмір премії – 10 тисяч доларів. Із 2017 року розмір премії зріс до 15 тисяч доларів.

Із 2006 року автори і видання, що претендують на Пулітцерівську премію, можуть представляти на розгляд журі не тільки публікації в друкованих ЗМІ, але й роботи, опубліковані в інтернет-виданнях. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!