Українську військову техніку ремонтуватимуть у Болгарії

1054 0
Також сторони обговорили взаємодію в енергетичній сфері, зокрема, постачання Україною електроенергії до Болгарії.
Фото/ Getty Images

Фото/ Getty Images

Президент Володимир Зеленський заявив, що Болгарія погодилася ремонтувати українську військову техніку. Про це він повідомив за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим у Києві, повідомляє Європейська правда.

«Сьогодні у розмові з прем'єр-міністром Болгарії ініційовано налагодження взаємодії для ремонту української військової техніки на виробничих потужностях Болгарії. Це дуже важливо для України. Переконаний, така співпраця буде вигідною і для болгарських компаній, і для болгарської економіки. Для нас дуже важлива якість і терміни, тому що ми воюємо щодня», – заявив Зеленський.

Водночас, зі слів Петкова, надання військово-технічної допомоги, зокрема, щодо ремонту та відновлення деякої військової важкої техніки на болгарських підприємствах стане «гарною можливістю для України та для Болгарії».

Зазначається, що окрім того, сторони предметно обговорили взаємодію в енергетичній сфері щодо постачання Україною електроенергії до Болгарії. Володимир Зеленський зауважив, що Україна готова постачати електроенергію до Болгарії. Також наша країна зацікавлена у диверсифікації постачання газу в регіоні, зокрема через використання можливостей трансбалканського газопроводу спільно з болгарською стороною.

Президент також повідомив про домовленості щодо транспортування аграрної продукції з України через Чорноморський порт «Варна».

Додамо, що прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков започаткував кампанію зі збору коштів для України і закликав громадян пожертвувати місячну зарплату, як це зробив він.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!