Український боксер Олександр Хижняк здобув срібло на Олімпіаді в Токіо

1153 0
На Олімпійських іграх в Токіо фінішував турнір з боксу серед чоловіків в категорії до 75 кг.
Фото: Ueslei Marcelino / Reuters

Фото: Ueslei Marcelino / Reuters

Топовий український боксер Олександр Хижняк здобув срібло на Олімпіаді в Токіо. Про це йдеться на сайті Sport.ua.

У фіналі спортсмен зустрічався з бразильцем Хебертом Соузою.

Хижняк з першого раунду підтверджував своє прізвисько «Полтавський танк». Українець зі старту пішов вперед і пробивав потужними ударами. Олександр чергував серії по голові і по корпусу, тоді як у бразильця нічого не виходило. Спортсмен опускав голову і намагався в'язати українця. Першу трихвилинку Хижняк забрав у домінуючому стилі - 5:0.

У другому раунді Хижняк не зменшував обертів, він постійно йшов вперед і ловив суперника ударами зліва і справа. Соуза не витримував такого тиску від Хижняка і часто намагався просто тримати українця в клінчі. Другий раунд Хижняк також забрав без питань - 5:0.

Читайте також: Львів'янка Олена Старікова зупинилася за крок до медалі на Олімпіаді 2020

У третьому раунді Хижняк також діяв першим номером. Все йшло до впевненої перемоги українця, але в середині раунду сталася катастрофа. Олександр продовжував йти вперед без захисту і пропустив один потужний удар назустріч і впав у нокдаун. Рефері одразу зупинив бій. Таким чином, Хижняк поступився і отримав лише срібну медаль.

Нагадаємо, українські веслувальниці Людмила Лузан і Анастасія Четверікова стали срібними призерками Олімпіади-2020 в Токіо.

Каратист Станіслав Горуна поступився у півфіналі олімпійського турніру з карате (чоловіче куміте до 75 кг) першому номеру олімпійського рейтингу, італійцеві Луїджі Буза і здобув бронзову медаль Олімпіади-2020. Поєдинок закінчився з рахунком 3:0 на користь італійця. 

Читайте також: Львівська борчиня виборола бронзу для України на Олімпіаді у Токіо 

Водночас львівська гімнастка Христина Погранична вийшла у фінал в індивідуальному багатоборстві на Олімпійських іграх у Токіо. Із десятого місця у кваліфікації змагань з художньої гімнастики вона пробилася у фінал, обійшовши на 0.3 бали японку Суміре Кіта, котра стала одинадцятою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!