Український уряд вперше закупить ліки для дітей із СМА

1192 0
Препарат можна буде отримати безоплатно.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 9 грудня, уряд ухвалив рішення про закупку 9 видів ліків. Серед них – препарат «Рисдиплам» для лікування дітей, що страждають на спінальну м’язову атрофію (СМА). Ліки можна буде отримати безоплатно.

Джерело: МОЗ

«Позитивні переговори з компанією «Roche» щодо закупівлі «Рисдипламу» для лікування пацієнтів зі спінальною м’язовою атрофією – це справжній прорив для вільної і незалежної України, яка турбується про своїх громадян! Дякую ЗСУ, що дозволяють реалізовувати заплановане навіть під час війни», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: Українці масово купують неефективні ліки. Перелік

Препарат стане доступний для дітей у 2023 році. Ліки отримуватимуть пацієнти, які відповідатимуть критеріям включення до програми –  вік, тип хвороби тощо. Зокрема, засіб отримуватимуть ті, кому буде поставлено діагноз за результатами програми розширеного неонатального скринінгу. Детальні умови отримання ліків МОЗ обіцяє повідомити згодом.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України висунуло на громадське обговорення проєкт постанови Кабміну «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». Зокрема, до нього хочуть додати лікарський засіб з діючою речовиною гідазепам.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!