Українці можуть отримати до 250 тисяч гривень на власний бізнес. Як це діятиме

1299 0
До кінця року Уряд планує створити 20 тис. робочих місць.
Фото: "Прогрес"

Фото: "Прогрес"

Українці, які мають бізнес-план і наміри розпочати власну справу або розширити бізнес, можуть розраховувати на підтримку держави. Уряд планує створити 20 тисяч робочих місць для підприємців. Про це під час сьогоднішньої дискусії на Tvoemisto.tv на тему «Давайте думати, де вихід. Якою є ситуація на Львівщині з міграцією та як це впливає на економіку?» розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Читайте також: Які переваги від скасування мит може отримати львівський бізнес

«Суму у розмірі 150-250 тис. грн може отримати кожен українець, який хоче започаткувати першу власну справу або розвинути вже існуюче підприємство. Якщо підприємець працевлаштовує до себе одну особу, то це 150 тис. грн на три роки. Якщо працевлаштовує дві особи – 250 тис. грн. Повернення коштів відбуватиметься за рахунок сплати податків тими особами, яких прийняли на роботу», – каже Василь Бариляк.

Крім цієї програми підтримки, Уряд своїм рішенням підтримав запуск ще двох програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць в рамках економіки воєнного часу. Йдеться про створення тепличних господарств. Таких на Львівщині буде 75.  Ще одна програма підтримки – розвиток ягідництва. Відповідно до програми, йдеться про 10 тис. гектарів.

Читайте також: На Львівщину переїхало вже півтори сотні релокованих підприємств. Хто серед лідерів

Уповноваженим банком програми виступає «Ощадбанк».

«Порядок підтримки підприємців чітко прописаний – люди звертаються до «Ощадбанку», пишуть бізнес-план, а далі банк надає всю необхідну інформацію. Програма поширюється на будь-який вид діяльності», – каже Василь Бариляк.

Нагадаємо, що на Львівщині від початку війни зареєстрували найбільшу кількість нових підприємств. Загалом в Україні від початку повномасштабної війни зареєстрували понад 30 тисяч підприємств. Лідирує – комп’ютерне програмування.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!