Завод на Львівщині, який належав російському підприємцю, таки планують продати

20747 0
Йдеться про завод будівельних матеріалів «Аерок», який раніше належав наближеному до путіна бізнесмену Андрію Молчанову.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

Стрийський завод будівельних матеріалів «Аерок», який раніше належав наближеному до путіна бізнесмену Андрію Молчанову, готовий до приватизації. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Фонду державного майна України. 

Фонд держмайна повідомив, що підприємство повністю готове до приватизації. Зараз очікується розпорядження Кабміну щодо включення активу до переліку великої приватизації. Після цього буде сформована спеціальна аукціонна комісія, яка визначить точні умови продажу.  Наразі дата аукціону і вартість лоту не відома.

У травні ФДМУ повідомив, що приватизацію планують здійснити вже у 2024 році, а до цього проведуть повну інвентаризацію та поновлять виробництво газобетону. Раніше керівник цієї структури Віталій Коваль зазначив, що усі виручені від продажу кошти у фонд ліквідації наслідків збройної агресії росії. 

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, ТзОВ «Аерок» заснували ще у 2006 році у Обухові. Його колишній керівник – Дмітрій Рудченко, якого розшукують на ресурсі «Миротворець» з 2020 року за свідомий перетин кордону з окупованою росіянами територією. Також на це товариство Рада національної безпеки та оборони України наклала санкції з травня 2023 року. До власності ТзОВ «Аерок» входить 18 об’єктів нерухомості та 7 земельних ділянок. 

Читайте також: Завод на Львівщині, що належить наближеним до путіна росіянам, продадуть на аукціоні

Також вказане підприємство входило до російської групи компаній «ЛСР», що працюють у сфері девелопменту, будівництва, нерухомості та виробництва будматеріалів. Головний офіс розташований у санкт-петербурзі. Група є третім, за обсягом поточного будівництва забудовником у росії. Також, за інформацією СБУ, один із бенефіціарів навіть належить до найближчого оточення президента рф та є спонсором передвиборчої кампанії партії «єдина росія».

Читайте також: Скільки бізнесів, пов'язаних з росіянами, залишається на Львівщині

Зазначимо, що будівництво заводу у Стрию розпочали у 2021 році, а на урочистому закладенні «першого каменю» побував і очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Нагадаємо, що тютюнова компанія Philip Morris International відкрила нову фабрику у Львівській області. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!