Українці обрали найкращу монету 2021 року. Вона присвячена 30-річчю незалежності

1029 0
За результатами голосування монета перемогла у трьох номінаціях: «Краще розкриття теми», «Краще художнє рішення» та «Найпопулярніша монета».
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Українці обрали найкращою монетою 2021 року пам'ятну монету номіналом 5 гривень — «До 30-річчя незалежності України». Про це повідомили на сторінці Нацбанку.

Монета присвячена ухваленню Акту проголошення незалежності України, що відбулося 24 серпня 1991 року.  Автором ескізу став художник Олег Шупляк, відомий серією картин «Двозори». Скульптором монети став Володимир Атаманчук, а програмне моделювання здійснив Віталій Андріянов. 

Читайте також: В Україні з’явилася нова пам’ятна монета номіналом 10 гривень

Композиція на монеті зображує Україну: безкрайні мальовничі поля у вигляді стилізованих орнаментів, над якими летять лелеки, та зображення кольорової вишиваної стрічки, що символізує код нації та нагадує ДНК.

«Символічно, що в час, коли наша країна кров’ю на полі бою відстоює своє право на свободу і незалежність, саме ця монета знайшла найбільший відгук серед українців», — зазначили у Нацбанку.

За результатами голосування монета перемогла у трьох номінаціях: «Краще розкриття теми», «Краще художнє рішення» та «Найпопулярніша монета».

Нагадаємо, Національний банк України представив пам’ятну монету, присвячену Військово-морським силам Збройних сил України. На монеті номіналом 10 гривень зображена емблема ВМС, а також інші символи й напис «Вірність, мужність, сила»

Фото: Нацбанк

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!