В Україні з'явиться монета, присвячена Військово-морським силам ЗСУ

1384 0
Монету введуть в обіг з 14 липня.
Фото: armyuaFM

Фото: armyuaFM

Національний банк України представив пам’ятну монету, присвячену Військово-морським силам Збройних сил України. На монеті номіналом 10 гривень зображена емблема ВМС, а також інші символи й напис «Вірність, мужність, сила». Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Присвячена окремому виду Збройних Сил України, призначеному для стримування або відсічі у взаємодії з іншими видами Збройних Сил, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами збройної агресії проти України з моря та на приморських напрямках, захисту суверенітету й державних інтересів України» йдеться в повідомленні. 

 

Читайте також: Білий Дім випустив колекційну монету «Острів Зміїний»

У центрі на аверсі монети розміщена емблема ВМС ЗСУ. Знизу ліворуч від неї  малий Державний Герб України, а праворуч  номінал 10 та графічний символ гривні. Водночас на реверсі зображені різні типи кораблів  як символ ВМС ЗСУ.

Зазначимо, що монету введуть в обіг з 14 липня.

Нагадаємо, Ватиканський офіс філателії та нумізматики випустив ексклюзивну монету вартістю 50 євро і вагою 23 грами на підтримку України. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!