Українці отримуватимуть субсидії грошима вже з березня

2152 0
Кабінет міністрів схвалив відповідну постанову.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Уряд ухвалив рішення про перехід до виплати субсидій у грошовій формі із березня, передає РБК-Україна.

Як писало Tvoemisto.tv, у січні в уряді вирішили ввести два способи монетизації субсидій на оплату комунальних послуг. Люди, які у січні звернулись по субсидію вперше, отримують кошти на картку «Ощадбанку», фінустанова перераховує з цієї суми кошти на оплату компослуг і повідомляє власника рахунку, чи потрібно йому доплачувати. З березня частині заявників будуть виплачувати кошти готівкою – мовляв, це спонукатиме споживачів економно використовувати ресурси.

Читайте також: Пенсіонери отримуватимуть гроші за субсидію разом із пенсіями

Раніше в уряді повідомляли, що планують завершити процес монетизації субсидій до жовтня 2019 року. У травні відбудеться монетизація субсидій для тих домогосподарств, яким призначили субсидію на неопалювальний сезон, а з 1 жовтня відбудеться повний перехід на монетизацію субсидій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!