Українці стали менше вакцинуватися

1432 0
МОЗ наразі збирає дані щодо того, як ситуація змінилася у червні.
Фото: medicover.com.ua

Фото: medicover.com.ua

В Україні суттєво знизився рівень вакцинації, особливо серед дітей. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 9 липня. 

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

«Рівень щеплення такою вакциною як КПК (кір, паротит, краснуха) знизився на 30-40%, якщо порівнювати з минулим роком. Більш того, Європейська регіональна комісія, що проводила відповідний моніторинг, віднесла Україну до країн з високим ризиком розповсюдження цієї епідемії, якщо вона буде», – розповів глава МОЗ. 

Він також додав, що МОЗ наразі збирає дані щодо того, як ситуація змінилася у червні. 

«Коли в нас будуть вже остаточні цифри, то ми обов’язково повідомимо», – сказав Максим Степанов.

На цю заяву вже відреагувала колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун. У Твітері вона написала, що станом на 2019 рік рівень вакцинації проти кору серед дітей становив 91% і це був результат тривалої і системної роботи. До прикладу, у 2016 році рівень вакцинації, за словами Супрун, становив 44%.

Два роки тому на Львівщині був спалах кору, який вдалось призупинити завдяки масовій безкоштовній вакцинації серед дорослих та дітей.

Додамо, в Україні обов’язковими є 10 щеплень, а ще 7 МОЗ рекомендує зробити самостійно, аби уникнути важких захворювань.

Читайте також: Як морально підготувати дитину до вакцинації. Поради батькам

Нагадаємо, що в регіонах наразі, за даними МОЗ, є всі вакцини. Якщо у якомусь медзакладі вакцина відсутня, то необхідно звернутися до департаменту охорони здоров’я ЛОДА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!