Українці тепер можуть забронювати бажаний номерний знак для авто онлайн

1101 0
На один транспортний засіб громадянин може замовити і отримати один номерний знак.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

В Україні від сьогодні, 7 серпня, запрацювала нова послуга для автомобілістів. Тепер можна онлайн бронювати номерні знаки для авто. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Відсьогодні запрацювала нова сервісна послуга, яка дозволяє громадянам обирати і бронювати бажаний номерний знак для авто. І це ще один крок до реалізації онлайн-послуги перереєстрації транспортних засобів у майбутньому», – зазначив він. 

Читайте також: В яких ЦНАПах Львова можна перереєструвати вживаний автомобіль. Адреси 

Замовити послугу можливо за типом транспортного засобу, але є важлива умова – на один транспортний засіб громадянин може замовити і отримати один номерний знак. Скористатися такою послугою можна через Електронний кабінет водія. Бронювання діє протягом 10 календарних днів. Після завершення цього терміну замовлення скасовується автоматично.

Нагадаємо, продати автомобіль можна разом із номерними знаками державної реєстрації. 11 травня набула чинності відповідна постанова Кабміну від 2 травня 2023 року. Тепер при укладенні договору купівлі продажу та при перереєстрації ТЗ в сервісному центрі МВС, можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього власника новому власнику, окрім номерних знаків із відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків. 

________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!