Українці відзначатимуть ювілей Богдана Ступки усією країною

1853 0
Учора, 31 травня, Верховна Рада України ухвалила постанову «Про відзначення 75-річчя з дня народження Богдана Ступки (27 серпня 2016 року)». У документі йдеться про заходи вшанування видатного актора на державному рівні.
фото: ruskino, segodnya.ua, ofpd.kiev.ua

фото: ruskino, segodnya.ua, ofpd.kiev.ua

Верховна Рада рекомендувала Кабміну утворити організаційний комітет з питань підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 75-річчя з дня народження Богдана Ступки, розробити і затвердити план заходів, вирішити питання фінансового і матеріально-технічного забезпечення цих заходів.

Серед заходів, які постановила Верховна Рада – завершення розробки та встановлення пам’ятника Богдану Ступці на місці його поховання, створення музею Богдана Ступки у приміщенні театру імені Івана Франка, провести урочистості з нагоди ювілею.

Іще у постанові йдеться про наступне: «Запропонувати: Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету,.. Українському державному підприємству поштового зв'язку «Укрпошта» видати поштову марку,..».

Також у постанові рекомендовано Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле– і радіопередачі, присвячені життю і творчості Богдана Ступки. Держкіно у свою чергу має організувати показ фільмів за участі Богдана Ступки.

Нагадаємо, народився актор 27 серпня 1941 року в смт. Куликів на Львівщині, яке на той час перебувало під німецькою окупацією і містилось у дистрикті Галичина в складі Генерал-губернаторства. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!