Українці відзначають День батька. Історія свята

2084 0
В Україні День батька офіційно відзначають вже четвертий рік.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

У третю неділю червня y всьому світі відзначають День батька. Цього року свято припало на 19 червня.

Ідея святкування зародилася y США 1909-го. Сонора Смарт під час церковної служби присвяченої Дню матері звернулася до місцевої влади. Вона висловила пропозицію заснувати нове свято – День батька. Після смерті матері її та ще п'ятьох дітей виховував батько. Відтак Сонора хотіла, щоб її батько знав, наскільки він важливий y її житті.

З 2019 року в Україні День батька визнано офіційним святом. З ініціативою святкування Дня батька виступила у 2006 році громадська організація Міжнародного Центру Батьківства. Пізніше під листом до Президента України зібрали 10 тисяч підписів. У 2009 році Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім'ї та відповідального батьківства оголосив про щорічне відзначення Всенародного Дня батька у третю неділю вересня.

Указ президента про перенесення дати святкування на третю неділю червня було підписано у 2019 році. У документі зазначено, що однією з цілей свята є підвищення статусу чоловіка як батька у процесі виховання дітей. Зараз свято особливе тим, що багато татів борються з російськими окупантами на фронті та воюють за свободу та мир для своїх дітей.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!