Українці за кордоном можуть здати зразки ДНК для пошуку зниклих родичів. Перелік міст

751 0
Наразі така ініціатива запрацювала у кількох містах Європи.
Фото умовне

Фото умовне

Українці, які перебувають у Європі, зможуть здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Розпочинаємо роботу з Польщі та Німеччини. Експерти відбиратимуть зразки ДНК, які в подальшому передаватимуть українським слідчим для пошуку та ідентифікації зниклих осіб. Закликаємо всі родини, що розшукують своїх рідних, долучитися до збору зразків. Разом ми зможемо пришвидшити цей нелегкий процес», – йдеться у повідомленні очільника МВС.

Графік забору біологічного матеріалу на найближчі два тижні:

  • 28 листопада – Краків
  • 30 листопада – Варшава
  • 30 листопада – Познань
  • 2 грудня – Берлін
  • 2 грудня – Мюнхен
  • 3 грудня – Дрезден
  • 4 грудня – Франкфурт-на-Майні
  • 5 грудня – Дюссельдорф


Для того, щоб здати зразки ДНК, необхідно записатися за номером +380687910000. Оператори також нададуть відповіді на всі уточнюючі питання. 

Нагадаємо, станом на квітень 2023 року зниклими безвісти вважають приблизно 7 тисяч українських військовослужбовців.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!