Україну сьогодні захищає 700 тисяч воїнів, – Зеленський

1589 0
На початку 2022 року президент підписав указ про збільшення збройних сил на 100 тисяч на наступний рік.
Фото: Realist.online

Фото: Realist.online

Президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні Україну на війні захищають 700 тисяч військових. Про це він повідомив в інтерв’ю українським журналістам, пише УП.

«На сьогодні це 700 тисяч – ось ви бачите результат роботи 700 тисяч людей, які воюють. Це в момент війни», – повідомив президент. 

Читайте також: Львівські десантники знищили 10 одиниць російської бронетехніки

Він наголосив, що для того, аби протистояти росії, українська армія мала налічувати не 250 тисяч військових, включно з бойовими 120 тисячами, а набагато більше. Ще на початку 2022 року він підписав указ про збільшення Збройних сил на 100 тисяч на наступний рік. Але навіть така кількість не змогла би зупинити повномасштабний напад росії.

«З точки зору тих сил, які застосувала росія, використовуючи абсолютно все, використовуючи навіть резерви, використовуючи «тиху мобілізацію»,. Вони перекидали війська, збільшення було і в Криму, і в Білорусі – на різних напрямках. Це дійсно великий об’єм. Я думаю, що на сьогодні з таким об’ємом жодна країна Європи не впоралась би», – додав він.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що бійців «Азовсталі» мають обміняти

Президент вважає, що Україна не погано підготувалась до війни – росія не знала про багато речей, і ця підготовка призвела до того, що Україну не захопили у перші дні, як це прогнозували розвідки і військові аналітики.   

Нагадаємо, у Бєлгородській області росіяни розгорнули пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М». Також вони не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!