«Укренерго» оголошує надзвичайну ситуацію. Що це означає

1992 0
Відбулася втрата 50% споживання.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 16 грудня, росія завдала по українській електроенергетичній інфраструктурі масованих ударів. Так, відбулася втрата понад 50% споживання. Через це в Україні оголошують надзвичайну ситуацію в енергетиці.

Джерело: «Укренерго»

Зазначимо, що в Україні регулятор має оголосити надзвичайну ситуацію, якщо відбувається втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України.

Як пише «Громадське», надзвичайна ситуація в енергетиці стосується лише розрахунків між учасниками ринку електроенергії. Цей режим визначає розрахунки між покупцем та продавцем на випадок, якщо немає можливості передати законтрактований об'єм електроенергії або коли його неможливо виробити. Так, це не означає обмеження електропостачання населенню. Це юридичний механізм, що визначає розрахунки на ринку електроенергії.

Читайте також: Російські окупанти випустили по Україні понад 60 ракет

Нагадаємо, російські війська зранку 16 грудня знову завдали масованого ракетного обстрілу України. У Києві та області пролунала серія вибухів. Через російський у Києві ввели екстрені відключення електропостачання і тимчасово призупинили рух метро, а водопостачання у столиці – працює з перебоями. Детальніше про масований ракетний удар росії – читайте тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!