В Україні створили перший у світі автономний поїзд-кухню. Як та де він працюватиме

606 0
Тут готуватимуть супи, каші, салати, мʼясо та інше.
Фото: «Укрзалізниця»

Фото: «Укрзалізниця»

В Україні створили поїзд-кухню, що здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день автономно. Food train вже відтестували і невдовзі він чергуватиме у прифронтових регіонах. Про це розповіли у пресслужбі «Укрзалізниці».

«Разом із фондом Говарда Баффета запустили ще один унікальний проєкт, який не має аналогів. Food train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя», – розповів голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Як це працює Food train

Food Train може автономно працювати 5-7 днів. Його обладнання дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Читайте також:  Потяги, що прямують до курортних містечок Львівщини, продовжать курсування

Поїзд складається з шести вагонів під локомотивом:

  • генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
  • вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
  • вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями. 

 

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» призначає додаткові рейси потягу № 191/192 Київ – Львів та потягу Інтерсіті+ № 720/719 Київ – Харків. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!