«Укрзалізниця» запустила чат-бот, через який можна замовити квитки та їжу у поїздку

1507 0
Бот розмовляє трьома мовами – українською, англійською та російською, і, окрім довідкової інформації, надає можливість зворотного зв‘язку.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

«Укрзалізниця» 12 січня запустила перший власний чат-бот у Viber та Telegram з функціями прямого продажу квитків, замовлення харчування під час поїздки, відображення розкладу руху, повернення придбаних квитків, інформування про прибуття, запізнення, номер колії тощо. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Оплата за квитки може відбуватися безпосередньо у боті без «редіректу», для цього слід прив’язати платіжну картку в електронному гаманці, а також використовувати Google Pay, Apple Pay та Viber Chatbot Payments.

Читайте також: «Укрзалізниця» призначила новий поїзд «Інтерсіті» Київ-Славське через Львів

Бот розмовляє трьома мовами – українською, англійською та російською, і, окрім довідкової інформації, надає можливість зворотного зв‘язку. У першому релізі для замовлення доступні квитки на швидкісні поїзди Інтерсіті+ та їхній розклад. 

Додамо, що «Укрзалізниця» реалізувала проєкт спільно з технологічним партнером Visa та компанією Middleware Inc. (США) – на базі технології Corezoid Hyperautomation Engine.

Компанія Middleware вперше у світі інтегрувала технологію оплати у чат-боті в месенджері за допомогою токенів Visa. Технологія використання токенів робить платежі у чат-боті ще більш безпечними та простими. Банком-екваєром сервісу виступив Ощадбанк.

Нагадаємо, що напередодні компанія розглядала варіант інтеграції у систему онлайн-продажу квитків опції замовлення їжі у поїзді. Наприклад, пасажиру запропонували певне меню, яке заздалегідь підготували та передали у вагон провідникам. Послугу мали протестувати, а потім провести відкритий конкурс та масштабувати на всі поїзди.

Крім того, Укрзалізниця готова розглянути бізнес-плани щодо надання у поїздах і інших послуг: продаж періодичних видань, надання доступу до інтернету тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!