УКУ готовий надати житло постраждалим внаслідок атаки на Львів

1200 0
Дехто із постраждалих, ховаючись від ударів, знайшОВ перший прихисток в укритті храму Святої Софії-Премудрості Божої.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Український католицький університет заявив, що готовий надати житло усім, хто постраждав внаслідок ракетної аваки на Львів у ніч на 6 липня. Про це повідомили на сайті навчального закладу.

«Ракетний удар припав на будівлі в межах 200 метрів від університетського містечка Українського католицького університету. Чотири університетські будівлі зазнали  пошкоджень, ніхто на території самого університетського містечка не постраждав. Зараз відбувається ідентифікація всіх пошкоджень та їх усунення. УКУ готовий надати тимчасове житло тим, хто був змушений покинути свої домівки, тим, хто втратив все внаслідок ракетного удару», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти чоловіку, що втратив рідних під час нічного удару

Дехто із постраждалих, ховаючись від ударів, знайшОВ перший прихисток в укритті храму Святої Софії-Премудрості Божої. Зокрема, волонтери – працівники та студенти з волонтерського штабу УКУ – допомагали вночі постраждалим людям: несли воду, респіратори, разом з рятувальниками розбирали завали. 

«Оскільки будинок, який атакували росіяни, розташований поблизу з університетським містечком, там проживали випускники УКУ, парафіяни храму Святої Софії-Премудрості Божої», – зазначили в УКУ.

Нагадаємо, під час нічної атаки у четвер, 6 липня, російська ракета влучила в багатоквартирний житловий будинок у Львові.

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

Додамо, що міська комісія прийняла рішення виділити 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань. Всім мешканцям, які втратили житло, запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку поруч. Зокрема, у Львові на два дні спустять прапор міста в пам'ять про загиблих внаслідок нічної ракетної атаки рф. Також львів'ян та гостей міста закликають утриматись від проведення розважальних заходів.

Тут ми збираємо усю актуальну інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!