Унаслідок ДТП у Львові 26-річний водій електросамоката потрапив до реанімації

6063 0
Із важкими травмами мешканця міста Дубляни доправили у реанімаційне відділення.
фото: поліція львівської області

фото: поліція львівської області

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди у Львові 26-річний водій електросамоката потрапив до реанімації. Аварія сталася вчора, 19 липня, близько 23.00, на проспекті Червоної Калини.

Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Форд Фокус», 29-річний львів’янин, скоїв наїзд на електросамокат під керуванням 26-річного мешканця міста Дубляни, який переїжджав пішохідний перехід. Унаслідок ДТП водій електросамоката отримав важкі травми. Його госпіталізували у реанімаційне відділення.

Читайте також: З проблеми – у благо, або про електросамокати і усвідомленість 

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. Досудове розслідування триває. 

У патрульній поліції Львівської області у коментарі Tvoemisto.tv уточнили, що від травня і донині в місті зафіксували 26 ДТП за участі водіїв електросамокатів.

Читайте також: У центрі Львова 20-річний юнак на електросамокаті збив літню жінку

Нагадаємо, минулоріч через суттєве зростання кількості людей, які їздять містом на електросамокатах, та популярність нового виду транспорту у Львові побільшало конфліктів на дорогах і тротуарах. З’ясувалось, що в країні, та у місті зокрема, не було чітких правил, які б регулювали цю сферу. Tvoemisto.tv провело публічну дискусію про правила користування легким електротранспортом у місті. Спочатку користувачам такого транспорту радили використовувати інфраструктуру велодоріжок і не виїжджати на тротуари. Після дискусії у ЛМР пообіцяли створити роботу групу та напрацювати правила безпечного користування елексамокатами. Окрім цього, Тvoemisto.tv публікувало експрес-інтерв’ю з керівником управління транспорту міськради Львова Орестом Олеськівим про майбутнє електросамокатів у Львові.

Після цього у Львові напрацювали правила, які стосуються саме користувачів електросамокатами. За ухвалою, яку прийняли депутати на засіданні сесії ЛМР, дозволили рухатись по тротуарах, пішохідних доріжках, у парках, скверах та на паркувальних майданчиках на електросамокатах, але тільки зі швидкістю до 5 км/годину. Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, затвердженні правила дійсні і надалі. Детальний перелік заходів можна переглянути в ухвалі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!