Університет Франка разом з Львівським IT Кластером запускає чотири програми навчання

3485 0
У вересні першокурсники факультету електроніки та комп’ютерних технологій зможуть обрати нову навчальну програму – Data Science&Intelligent Systems. А вже на другому курсі – один із чотирьох її напрямів.
фото: Львівський ІТ Кластер

фото: Львівський ІТ Кластер

Нова навчальна програма Data Science&Intelligent Systems буде включати такі напрями: Machine Learning&Artificial Intelligence, Data Analysis, Internet of Things та Smart Solutions&Intelligent Systems. ЛНУ Франка стане першим державним університетом в Україні, де викладатимуть такі освітні курси, повідомляє Львівський IT-кластер.

Основною метою нових програм є підготувати спеціалістів з інформаційних технологій згідно з новими вимогами ринку праці, розповідає в.о. завідувача кафедри системного проектування факультету електроніки та комп’ютерних технологій Роман Шувар: «Існує потреба у фахівцях таких напрямків, як Smart Solutions, Machine Learning, Data Scince. Студенти першого курсу вже будуть орієнтовані на роботу над власними проектами, знатимуть, що таке командна праця, вдосконалюватимуть рівень англійської мови».

Читайте також: Яким буде ІТ парк у Львові: оголосили перших резидентів. Візуалізація

Над розробкою програми спільно працюють викладачі університету та фахівці ІТ-індустрії, зокрема працівники компаній PLVision, Global Logic, Epam та SoftServe. За фінансування ІТ Кластеру та ІТ-компаній на її базі також планують створити нову навчальну лабораторію.

Студенти навчатимуться розробляти комп’ютерні системи, які розпізнаватимуть людську мову, автопілоти для авто та літаків, створюватимуть моделі, які будуть здатні ідентифікувати онлайн-шахрайство тощо.

«ІТ-галузь потребує інноваторів – тих, хто мислитиме нестандартно, буде готовий ризикувати в реалізації нових продуктів, а також фахівців, які зможуть влитись у поточні проекти без потреби вивчати базові речі», – пояснює керівник освітнього напрямку ІТ Кластеру, Solution Architect компанії SoftServe Зеновій Верес.

Нагадаємо, що минулого року в Національному університеті «Львівська Політехніка» стартувала бакалаврська програма «Інтернет речей». Програму розробили й запустили за ініціативою Lviv IT Cluster у співпраці зі львівськими ІТ-компаніями.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!