Київський університет потрапив до рейтингу найкращих у світі

1341 0
Також до рейтингу потрапили п’ять наукових установ з України.
КНУ ім. Тараса Шевченка/Фото: Юлія Кузьменко в Instagram

КНУ ім. Тараса Шевченка/Фото: Юлія Кузьменко в Instagram

Центр світових рейтингів університетів CWUR оприлюднив перелік найкращих в світі освітніх і наукових установ 2022-2023 років. У нього потрапили п'ять українських наукових установ і Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. 

Читайте також: Ще три країни відновлюють роботу посольств у Києві 

«Дуже приємно, що п'ять потужних українських наукових установ і один університет потрапили до переліку найкращих у світі. Серед них Харківський фізико-технічний інститут, який був під обстрілами російських окупантів у березні і мужньо вистояв, захистивши Україну і весь світ від екологічної катастрофи», – пояснює він.

До рейтингу увійшов також Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України, науковці якого беруть активну участь у найбільших міжнародних проєктах з фізики високих енергій у США, Японії, Європі тощо. Крім того, у списку Інститут ядерних досліджень, Інститут кібернетики імені Глушкова, Інститут теоретичної фізики імені Боголюбова.

Список Центру світового рейтингу університетів 

Нагадаємо, у Києві організували тренінги для всіх охочих навчитися основним навичкам надання домедичної допомоги. Навчання можна пройти на базі фахових закладів. Детальніше про те, де заняття можна відвідати та як записатись, читайте за посиланням.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!