Уперше за 7 днів війни українські підрозділи перейшли в наступ

14429 0
Одна з бригад просунулася на околиці Горлівки, що окупована протягом 8 років.
Українська армія

Українська армія

Уперше за сім днів повномасштабної війни Росії проти України наші підрозділи перейшли в наступ на окремому напрямку. Про це повідомив радник керівника ОП Олексій Арестович на своєму брифінгу сьогодні, 2 березня. Так, у зоні ООС більшість підрозділів утримують свої позиції, а одна з бригад просунулася на околиці Горлівки, що останні вісім років бла окупована. Можливо, будуть розвивати наступ.

 «І я думаю, що це не останній наступ. Скоро прийде час, коли ми будемо звільняти наші землі, а не лише їх захищати», – каже він.

Читайте також: Відбувся справжній злам. Війна стала Європейською, - Олексій Резніков

Також, за його словами, північно-західніше Києва противник продовжує зосереджувати свої сили, але йому це не вдається. На Чернігівському та Сумському напрямках просування ворога зупинили, його добивають наші партизани та військові, розпочавши справжню охоту за колонами. Вороги практично там не рухаються.

У Харкові противник завдає удари по місту, при чому тяжкими реактивними системами залпового вогню.

«Я так розумію, що поставлено завдання – зламати Харків та вчинити терор. Противник там зазнає сильних втрат. Над Харковом вчора збили декілька літаків. Дані уточнюються», – додає він.

У Маріуполі наразі спокійно, але можливі спроби противника атакувати передмістя, та військові і сили оборони будуть дати жорству відсіч. У Херсоні продовжуються вуличні бої. Попри численні спроби інформаційної війни та повідомлень про те, що нібито Херсон впав – це не правда. ЗСУ продовжують спротив і в місті та навколо нього.

Читайте також: Росія здійснила на Київ авіаналіт. Відео

Окупаційні сили зробили спробу просунутися у бік Миколаєва, але у районі Баштанівки він отримав нищівний повітряний удар і втратив багато людей, техніки та матеріальних запасів. Величезну колону противника знищено сьогодні поблизу Кривого Рогу.

В Енергодарі, Запорізька АЕС, окупантів зупинили на вході у місто, Україна попереджає про небезпеку біля ядерних об'єктів, якщо розпочати бойові дії. Запоріжжя готове до оборони, як і Кривій Ріг.

«Бачимо, що наступив певний психологічний перелом на полі бою. Противник масово кидає свою зброю та техніку, здаються в полон, або тікають в сторону кордонів із Білоруссю, Росією. Єдині, хто чинить спротив, це ті, що ще не потрапили під нищівний удар наших Збройних Сил. Думаю, що скоро російські вояки відмовляться виконувати завдання», – додає Олексій Арестович.

Нагадаємо, що Збройні Сили України дали таку відсіч російському агресору, що для продовження наступу він змушений проводити мобілізацію для формування резерву. Ворог втратив тактичну ініціативу та знизив темпи просування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!