Зраднику, який завербував яворівського коригувальника, оголосили підозру

888 0
За даними слідства, наразі підозрюваний проживає в окупованому Криму.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Олександру Свистунову, який раніше допоміг фсб завербувати яворівського коригувальника, оголосили підозру за пособництво державі-агресору та заперечення збройної агресії рф. Про це повідомило управління СБУ у Львівській області. 

«Ворожий пособник тривалий час проживав у Львові та за завданням російських спецслужб займався створенням осередків прокремлівської політсили. У 2013 році переїхав на територію Автономної Республіки, де залишився після захоплення українського півострова і почав сприяти загарбникам у війні проти нашої держави. Перебуваючи там, зловмисник публічно вихваляє режим путіна та воєнні злочини загарбників проти цивільного населення України», – йдеться у повідомленні спецслужби.

Наразі він продовжує публікує у власному телеграм-каналі прокремлівські дописи, в яких виправдовує збройну агресію рф та захоплення частини території України, а також з'являється в ефірах окупаційного «інформагентства» News Front, яке рашисти створили у Криму для поширення ворожої пропаганди.

У повідомленні імені підозрюваного СБУ не зазначають, проте з відвіданих судових засідань у справі Яворівського коригувальника Tvoemisto.tv стало зрозуміло, що мовиться про Олександра Свистунова, який регулярно фігурує у матеріалах суду.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv відвідало судові засідання, поспілкувалося зі сторонами процесу та рідними постраждалих від обстрілу Яворівського полігону, щоб зрозуміти, в чому ж обвинувачують 73-річного пенсіонера, який служив у КДБ та все своє життя представляв російські інтереси в Україні. Більше тут.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!