Уряд розширює програму житлових субсидій. Хто зможе отримати

1614 0
Проєкт стосується майже 400 тисяч осіб, які отримують допомогу з часткового безробіття. Серед них – близько 180 тисяч ФОПів.
Фото: vzhovkvi.com

Фото: vzhovkvi.com

Кабінет міністрів розширює програму надання житлових субсидій для осіб, які отримають допомогу з часткового безробіття, а також виплат малозабезпеченим сім’ям. Відповідне рішення з дводенним доопрацюванням Кабмін ухвалив на засіданні сьогодні, 23 грудня, – повідомляє Суспільне. 

«Ми розширюємо соціальні гарантії для отримувачів житлових субсидій, аби ті, хто отримує допомогу по частковому безробіттю, могли безперешкодно отримати і ці виплати, і субсидію», – каже Денис Шмигаль.

За словами прем’єра, проєкт стосується майже 400 тисяч осіб, які отримують допомогу з часткового безробіття. Серед них – близько 180 тисяч фізичних осіб-підприємців.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Як пояснила також міністерка соціальної політики Марина Лазебна, проєкт акту внесе зміни до порядку призначення житлових субсидій, а також порядку призначення виплати державної допомоги малозабезпеченим родинам та родинам з дітьми.

«Ми даємо можливість призначати житлові субсидії, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям та допомогу на дітей одиноким матерям і особам, яким надають допомогу з часткового безробіття на період карантину», – розповіла вона.

Читайте також: В Україні змінюються правила нарахування субсидій. Роз'яснення

За словами Лазебної, це дозволить спростити отримання допомоги завдяки скасуванню вимоги про обов’язкову сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при призначенні допомоги.

Нагадаємо, що в Україні триває кампанія з реєстрації для отримання 8 тисяч гривень державної фінансової допомоги для підприємців та найманих працівників, які будуть змушені припинити свою роботу через посилений карантин, запланований на січень 2021 року. Термін подання заявок продовжили до 31 грудня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!