В енергосистемі зберігається значний дефіцит, – «Укренерго»

890 0
Ситуацію ускладнюють погодні умови.
Фото умовне

Фото умовне

Станом на 11:00 8 грудня через пошкодження під час ракетних ударів електростанцій та високовольтної мережі, в системі зберігається значний дефіцит електроенергії. Про це повідомили в «Укренерго». 

«Для обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Вже зранку в кількох областях перевищено ліміти споживання і застосовано режим аварійних відключень», – пояснили там.

Для отримання точної інформації по окремому регіону рекомендують стежити за повідомленнями операторів системи розподілу (обленерго). Перелік обленерго доступний за посиланням.

Ситуацію ускладнюють погодні умови: в багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють обледеніння проводів та їх пошкодження. 

Читайте також: У випадку блекауту радіо, ТБ та зв’язок працюватимуть щонайменше 3 доби, – Держспецзв’язку

В «Укренерго» додають: «Найскладніша ситуація зберігається в східному регіоні – ввечері ворог знову піддав масованому артилерійському обстрілу кілька районів. Там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи». 

Крім того, цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи в Київській та Одеській областях. В місті Одеса триває процес заживлення побутових споживачів за резервними схемами.

Нагадаємо, 5 грудня рф завдала масованого ракетного удару по українській критичній інфраструктурі. Загалом було випущено 70 ракет.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!