Кінцевим власником одного з готелів Reikartz у Львові замість ексросіянина став німець

5637 0
Німець Юрій Харсон тепер вказаний кінцевим бенефіціаром практично всіх українських компаній Reikartz Hotel Group.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У компанії, що є власником будинків готелю «Reikartz Медiваль Львiв», змінився кінцевий бенефіціар. Після колишнього росіянина Юрія Васіна, що минулого року став громадянином Туреччини, кінцевим бенефіціаром наприкінці березня став громадянин Німеччини Юрій Харсон. За даними Tvoemisto.tv, він пов’язаний щонайменше з одним з росіян, колишніх бенефіціарів цієї компанії.

Йдеться про ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна», на яке записані будинки готелю «Рейкарц Медіваль Львів» – кам’яниці на Друкарській, 9 та Вірменській, 19. За даними YouControl, частка у 99,9868% у статутному фонді товариства належить кіпрській компанії Reikartz Hotels and Resorts (Cyprus) Limited. Решта – кіпрській Friotron Holdings Limited. Кінцевим бенефіціаром українського товариства в українському ЄДР зараз вказаний громадянин Німеччини Юрій Харсон, зареєстрований в Умкірху біля Фрайбурґа, земля Баден-Вюрттемберґ, ФРН.

Раніше, до березня 2023 року, кінцевим бенефіціаром «Рейкарц і партнери. Україна» був вказаний громадянин Туреччини Юрій Васін, зареєстрований в Анкарі. Ще раніше, до квітня 2022 року, в українському ЄДР Васін був громадянином РФ, зареєстрованим у Москві. У 2021 році серед бенефіціарів ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна» були також, окрім Васіна, росіяни Леонід Лаврентьєв і Тімур Родіонов.

Нагадаємо, що минулого року Галицький районний суд Львова накладав арешт на нерухоме майно ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна» за клопотанням слідчого поліції, але Львівський апеляційний суд його скасував.

Читайте більше: Львівський апеляційний суд скасував арешт майна мережі готелів «Рейкарц»

Додамо, що, за даними аналітичної системи YouControl, Юрій Харсон тепер вказаний кінцевим бенефіціаром практично всіх українських компаній Reikartz Hotel Group. З профілю Юрія Харсона у Facebook Tvoemisto.tv дізналось, що він є колишнім харків’янином. На веб-сайті RC Baden GmbH, компанії з Фрайбурґа, що надає послуги, пов’язані з купівлею й продажем житлової, офісної і комерційної нерухомості, Юрій Харсон представлений як менеджер з продажу житлової нерухомості.

Крім того, з бази даних Offshore Leaks Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) випливає, що Юрій Харсон пов’язаний з принаймні одним колишнім бенефіціаром ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна» – росіянином Тімуром Родіоновим. У 2017 році Харсон, Родіонов і ще один росіянин – Георгій Юфа, були кінцевими бенефіціарами Telywide Investments Limited, компанії, зареєстрованої на острові Тортола, Британські Віргінські острови.

Нагадаємо, ;Tvoemisto.tv опублікувало третій щорічний огляд власників готелів у центральній частині Львова. Цього року ми вирішили доповнити його десятьма новими позиціями, хоча все одно він не є вичерпним – ми пишемо лише про великі готелі та готелі, в які інвестували значні кошти. Попри повномасштабну російську агресію, у Львові минулого року відкрили два нові готелі у центральній частині міста – Best Western Plus Market Square Lviv та Ibis Lviv Center.

Дмитро Борисов

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!