Київ

У мікрорайоні Ірпеня – Романівці, демонтували пам’ятник радянському солдатові

902 0
Через місце, де він стояв пам'ятник прокладатимуть з’їзд із новозбудованого мосту.

В ірпінському мікрорайоні Романівка демонтували пам’ятник радянському солдату. Зробили це з метою прокласти на цьому місці нову дорогу. Про це повідомило регіональне інформаційне агентство ITV.

Як зазначається у повідомленні, пам'ятник демонтували тому, що через місце, де він стояв прокладатимуть нову дорогу – з’їзд із новозбудованого мосту.

Також відомо, що біля статуї під час бойових дій загинула жінка з двома дітьми і волонтер.

«Пам'ятник гіпсовий і зараз у вкрай аварійному стані, зараз його перемістили на ірпінське кладовище. Під меморіалом є солдатська братська могила, тому найближчим часом спеціалісти почнуть досліджувати це місце. Якщо вони виявлять рештки, то їх ексгумують і перепоховають у братську могилу на кладовищі», – йдеться у повідомленні агентства ITV.

Як ми писали раніше, в Ірпені відновили найвищий будинок, пошкоджений під час окупації. Окрім цього українська тенісистка Еліна Світоліна завершила збір коштів на відбудову ЖК «Мюнхаузен» в Ірпені. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!