Київ

В Ірпені доповнили мурал, присвячений Бахмуту та Соледару

1041 0
За авторським задумом проєкт проводить паралелі між містами Ірпінь, Бахмут і Соледар.
Фото: Ірпінська міська рада / Facebook

Фото: Ірпінська міська рада / Facebook

В Ірпені Київської області на муралі «Бахмут, з тобою Ірпінь!» доповнили назву. Про це повідомили в Ірпінській міськраді.

На муралі «Бахмут, з тобою Ірпінь!», який відкрили 30 квітня 2023 року на центральній площі Ірпеня, доповнили назву «Бахмут та Соледар, з Вами Ірпінь! Бахмут, Соледар та Ірпінь – міста відважних людей».

Таке рішення було прийнято, враховуючи прохання представників міста Соледара Бахмутського району Донецької області, бо саме там розташоване солевидобувне підприємство «Артемсіль», яке вважалось одним із найбільших виробників солі у світі.

Читайте також: у Києві з'явився мурал, присвячений бійцю «Азову», який доставляв харчі в окупований Маріуполь

«Місто Соледар – унікальне місце, де здавна видобували сіль і де тепер виробництво зупинене, а саме місто майже вщент зруйноване російською військовою армією», – йдеться у повідомленні.

Допрацював мурал його автор, художник Іван Шульгін.

Нагадаємо, через постійні обстріли окупантів роботу «Артемсолі» зупинили. У лютому 2023 року “Артемсіль” разом з United24 до річниці війни випустили спеціальну партію солі «Міць» із Соледара, розділивши 20 тонн на 100 тисяч символічних пачок, купивши яку можна підтримати розвідку.

Додамо, у центрі Києва з'явився муралприсвячений пам’яті всіх загиблих на війні. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!