В історичній частині Львова планують знести споруди і збудувати новий ЖК

3638 0
Цей будинок має завершити вистрій вулиці Харківської.
Візуалізація із виконкому

Візуалізація із виконкому

У Львові планують будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Харківській,12. Відповідний проєкт вперше презентували під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради 15 травня. Під час засідання виконкому сьогодні, 28 травня, про плани цього будівництва озвучили повторно задля уточнення параметрів будівлі.  

Читайте також: У Львові планують добудувати ЖК-довгобуд, де люди вже придбали квартири

Йдеться про ділянку, яка історично є незаповненою, але водночас вона має сформовану забудову на важливій для міста вулиці.

«Фактично в узгодженні з історико-архітектурним опорним планом запропонували такий об’єм. Так само працювали разом з архітекторами, корегуючи ці моменти. І ми вийшли на дуже органічну будівлю, яка вписується і в карнизну частину будівель, і має дуже заглиблений верхній поверх. Ми всі ці параметри прописуємо в містобудівних умовах та обмеженнях»– повідомляв 15 травня головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Рішення щодо цієї будівлі розглядали минулого тижня, а зараз для коректного формування відстаней і висот заявники звернулися для уточнення параметрів. Антон Коломєйцев зазначив, що «тут не йдеться про суттєві збільшення будівлі, а про те, аби коректно прописати висоту з точки зору самої відмітки даху, парапету».

До слова, цей будинок має завершити вистрій вулиці Харківської. Загалом в будинку буде вісім квартир та відповідно вісім паркомісць у підземному паркінгу. 

Читайте також: «Не треба вав-ефекту». Як змінився підхід до архітектури Львова

Нагадаємо, що у Львові на вул. Героїв УПА, 11 пропонують збудувати багатоквартирні житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!