В Ізюмі знайшли ще два масові поховання

3644 0
Окупанти масово ховали тіла вбитих українців щонайменше у трьох місцяхю
ФОТО ЗІ СТОРІНКИ ОЛЕГА СИНЄГУБОВА

ФОТО ЗІ СТОРІНКИ ОЛЕГА СИНЄГУБОВА

У деокупованому Ізюмі Харківської області знайшли ще два масові поховання з великою кількістю тіл. Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS News.

За його словами, про місця поховання він дізнався лише 25 вересня. Туди вже виїхали журналісти.

«Знайшли ще два масові поховання, великі поховання з сотнями людей», – додав він.

Читайте також: В Ізюмі закінчили ексгумацію – підняли 436 тіл

Президент зазначив, що Ізюм – це маленьке містечко, в якому окупанти масово ховали тіла вбитих українців щонайменше у трьох місцях. Зокрема, там були закатовані та вбиті цілі сім’ї.

«Дорослі, чоловіки і жінки, і маленькі діти з кулями в голові. Деякі частини їхніх тіл були відсутні», – зазначив він.

Нагадаємо, російські військові відступили з Ізюма через тиск контрнаступу української армії. Під час цього вони залишили у місті чимало техніки. 16 вересня у звільненому від російських окупантів місті Ізюм на Харківщині знайшли поховання близько 20 військовослужбовців із зв'язаними позаду руками.

Також 23 вересня у звільненому місті Ізюм Харківської області закінчили ексгумацію убитих окупантами з масового поховання – загалом підняли 436 тіл, серед яких є діти.
 
Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!