Київ

В Києві демонтували столітні двері аптеки на Хмельницького. Активісти взялись за відновлення

695 0
Двері відреставрує ГО «Справжній Київ»

У одній з найстаріших аптек Києва на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка демонтували оригінальні двері. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Це одна з найстаріших аптек Києва. Тут збереглися оригінальні інтер’єри - двері, фурнітура, вітражі різних історичних періодів. Тепер у аптеці ремонт, тож унікальний інтерʼєр може бути назавжди втрачений.. і замінений на пластик..», -  наголосив він.

За словами Перова, завдяки втручанню керівництва Департаменту комунальної власності м. Києва та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА двері вдалося зберегти.

З  метою відновити двері було  оголошено збір коштів. Аптека належить КП «Фармація».

Нагадаємо, київські активісти ГО «Справжній Київ» продовжують справу загиблого на фронті  києвознавця та гіда Сергія Миронова, який раніше займався рестарвцією старовинних дверей.

Як ми писали, активісти взялися реставрувати вхідні двері у хімічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Про відновлення історичних дверей у будинку на Саксаганського, читайте у репортажі «Твого міста» за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!