Київ

У Києві активісти, які продовжують справу загиблого реставратора, взялись відновлювати старовинні двері вишу

3020 0
Активісти вдруге об’єдналися, щоб урятувати історичний спадок та вшанувати пам’ять загиблого героя - києвознавця, гіда та реставратора Сергія Миронова.
Фото: vanishingkyiv / Telegram

Фото: vanishingkyiv / Telegram

Київські активісти ГО «Справжній Київ» почали реставрувати старовинні двері у середмісті – вхідні у хімічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Таким чином вони продовжують роботу києвознавця та гіда Сергія Миронова, який раніше займався цією справою. Про це розповіла киянка Олена Неустроєва на своїй Facebook-сторінці. 

«Сергій Миронов дуже любив Київ, його архітектуру та історію. Він реставрував старовинні двері, хоч не був ні теслею, ні столяром. Працював він сам. Ніякого піару, жодних донатів, просто одна людина робила, що могла, аби зберегти маленькі острівці старого Києва і не дати їм потонути в океані типових металопластикових конструкцій. З початком повномасштабної війни Сергій Миронов пішов на фронт добровольцем та загинув», – розповідає дівчина.
 
 
 
 
 
Нагадаємо, ГО «Справжній Київ» наприкінці червня втілили мрію загиблого екскурсовода та відреставрували історичні двері будинку на Саксаганського, 112-А
 
Доєднатися до групи небайдужих та разом з активістами долучитися для нового волонтерського проєкту відновлення вхідних дверей хімічного факультету КНУ можна у Телеграм-спільноті активістів.
 
Нагадаємо, Сергій Миронов займався реставрацією старовинних дверей, фрамуг (горизонтальних верхніх стулок вікна, бічних або верхніх стулок дверей – Ред.), вікон та під’їздів, мріяв відновити чимало історичних дверей у Києві. Також чоловік вів власний блог «Зникаючий Київ», у якому розповідав історію будівель та різних місць у столиці. На початку повномасштабного вторгнення приєднався до 241-ої бригади ТрО. Захищав місто, згодом був скерований на Східний напрям. Там був поранений і помер у шпиталі. 
 

Про відновлення історичних дверей у будинку на Саксаганського, читайте у репортажі «Твого міста» за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!