Київ

В Києві продовжують зносити архітектурну пам’ятку на Володимирській

999 0
Поліція не намагається зупинити роботи на об'єкті
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Попри приписи Департамент охорони культурної спадщини КМДА забудовник продовжує зносити пам’ятку на вул. Володимирській, 93. Про це заявляють активісти пам'яткоохоронного хабу «Цегла».

Хаб опублікував фото, на яких видно, що роботи на об’єкті тривають. Видно, що «будинок з комахами» 1893 року руйнують за допомогою крану.

Як зазначають активісти, поліція, що приїхала на виїзд відмовилась зупиняти роботи. Натомість викликала активістів на допит.

Будівля отримала статус пам’ятки архітектури в липні 2021 р.

Майже відразу забудовник подав до суду аби скасувати цей статус. Наразі справа розглядається в Шостому апеляційному адміністративному суді.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що у Києві на вулиці Володимирській, 93 зносять будинок Марії Станіславської, також відомий як «Будинок з комахами». Департамент охорони культурної спадщини КМДА вимагає припинити знесення будинку і звернувся до правоохоронних органів. Натомість поліція 4 години не може потрапити на будівництво. 

Припис про зупинку будівельних робіт місто винесло уповноваженому органу з утримання будинку - ОСББ «Володимирська, 93». Саме це об'єднання вказано на паспорті об'єкта. Згідно з ним, забудовник планує провести капітальний ремонт будівлі. 

У реєстрі вказано лише директора ОСББ «Володимирська, 93» - це Юрій Пархомчук, який, в свою чергу, фігурує директором та власником низки інших компаній. Генпідрядником будівництва прописано ТОВ "Інфрабуд" (власники - Сергій і Олександр Глімбовські), яке перебуває в процесі банкрутства з лютого 2023-го.

Активіст Дмитро Перов стверджує, що реальний забудовник - той самий який і в сусідної ділянки - на куті Володимирської та Саксаганського - ТОВ "Сенс.Буд", бенефіціар якого, за даними держреєстру, - Оксана Кушнір з реєстрацією на Кіпрі. Активіст Володимир Бондаренко зазначає, що Оксана Кушнір є дружиною президента комунального "Київміськбуду" Ігоря Кушніра та має громадянство Кіпру, а син Ілья 1994 року народження є діючим депутатом Київради від партії УДАР. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!