Київ

В Києві продовжили розбирати пам’ятку архітектури на Рейтарській

879 0
Роботи відновили попри призупинену картку на порушення благоустрою

У Києві розбирають будинок київського повітового земства 1913 року побудови на вул. Рейтарська, 37-А. Про це повідомив нещодавно призначений на посаду заступник керівника Департаменту охорони культурної спадщини КМДА активіст Дмитро Перов.

«Роботи відновили попри призупинену картку на порушення благоустрою та відкрите кримінальне провадження. Чекаю приїзду поліції, підтягуйтесь!», - зазначив він.

Нагадаємо, у травні 2023 року будівлю на Рейтарській 37-А почали розбирати. Тоді у будівельній компанії «Нест» стверджували, що реставрують головний фасад, аби «пристосувати будівлю до сучасних умов». Як наголосив Перов, це означає, що від пам’ятки має залишитися лише фасад, який суттєво видозмінять. За заявою депутатки Київради Ксенії Семенової, поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 298 Кримінального кодексу (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини та знищення, руйнування чи пошкодження об’єктів культурної спадщини)

У червні Департамент міського благоустрою КМДА призупинив дію картки на тимчасове порушення благоустрою у будинку. Попри все це, Мінкульт погодив проєкт зносу будівлі.

Флігель будівлі на Рейтарській, 37-А має 130-річну історію. Це був будинок Київської повітової земської управи, де жив громадський діяч і письменник Микола Шаповал. У радянські часи там був розташований гідромеліоративний інститут.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!