Київ

В Києві встановили перше «пілотне» мобільне укриття

1319 0
Один модуль вміщує до 20 осіб
Фото: КМВА

Фото: КМВА

В столиці вже встановили перше, «пілотне» мобільне укриття. Воно виготовлене з високоякісного бетону і може захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження. Один модуль вміщує до 20 осіб.  Про це повідомив голова КМВА Сергій Попко.
 
«Ми розглядаємо питання встановлення укриттів модульного типу в столиці. Такі споруди цивільного захисту важливі для місць, де немає укриттів або де значна відстань до споруд цивільного захисту. Досвід показав, що під час ракетних загроз час, за який людина може дістатися до безпечного місця дуже важливий. Після детального вивчення усіх споруд даного типу, буде прийняте рішення де саме і якої модифікації споруди потрібно встановити в Києві», – зазначив Попко.
 
Модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три і навіть більше секцій. Встановлюються споруди даного типу досить швидко, головне, аби була міцна основа, фундамент. Всередині вони обладнуються лавочками для сидіння, засобами пожежогасіння, водою та медичними наборами для першої допомоги.
 
 
Нагадаємо, на модульні бетонні укриття Київ виділить 300 мільйонів гривень. Загалом у місті планують встановити від 200 до 250 таких укриттів.  
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!