Київ

В київському «Охматдиті» створять Центр реабілітації для дітей, які постраждали внаслідок війни

969 0
Вартість проєкту сягає 40 млн грн
Фото: НДСЛ «ОХМАТДИТ»

Фото: НДСЛ «ОХМАТДИТ»

НДСЛ «Охмадит»  спільно з Львівським оборонним кластером розпочали збір коштів  задля створення Центру реабілітації зі стаціонарним відділенням для дітей, постраждалих від війни. Про це повідомляється на сторінці проєкту.

Внаслідок російської агресії, в «Охматдиті»перебувають діти з деокупованих територій, маленькі пацієнти, які пережили окупацію, діти з мінно-вибуховими, осколковими та кульовими пораненнями. Ці діти потребують довготривалої реабілітації та повинні перебувати під постійним наглядом професіоналів.

Створення центру реабілітації зі стаціонарним перебуванням, дозволило б таким дітям, лишатись у лікарні та продовжувати реабілітацію.

«Реалізація проєкту дозволить пацієнтам проходити ефективну реабілітацію у комфортних умовах, використовуючи сучасні доказові методи, що дозволить маленьким пацієнтам швидше відновлюватись та повертатись до повноцінного життя», – пояснює медичний директор Охматдиту Сергій Чернишук.

Дізнавшись про потребу лікарні та пацієнтів, постраждалих від війни, ЛОК - Львівський Оборонний Кластер підтримав цю ініціативу.

«Планується реконструкція приміщень в старому корпусі лікарні, там буде створено можливість перебування в палаті двох людей – це буде одна дитина та родич із нею. Тут необхідно встановити сучасні ліжка, обладнати це приміщення таким чином, щоб пацієнт, у разі порушень рухового апарату, міг сам або за мінімальною допомогою сходити до туалету, помити руки», — зазначив завідувач відділення гострої реабілітації Павло Андрєєв.

Разом на створення Центру реабілітації для дітей необхідно зібрати близько 40 млн грн. З них 24,5 млн - орієнтовна вартість медичного обладнання, яким буде комплектуватись Центр.

ЯК ДОПОМОГТИ?

Одержувач платежу:

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ДОПОМОГА ЛЬВІВСЬКОМУ ОБОРОННОМУ КЛАСТЕРУ»

Англійською мовою:

CHARITABLE ORGANIZATION «CHARITY FUND «ASSISTANCE TO LVIV DEFENCE CLUSTER» Скорочене найменування:

БО «БФ «ДОПОМОГА ЛЬВІВСЬКОМУ ОБОРОННОМУ КЛАСТЕРУ»

Код отримувача: 44788003

Назва банку: АТ КБ "ПРИВАТБАНК" МФО 305299

Окремий рахунок отримувача у форматі IBAN: UA283052990000026006031034064 Валюта: UAH

Нагадаємо, у київському «Охматдиті» вперше в Україні протезували дитину, у якої була ампутація через військову травму. 6-річна дівчинка втратила ногу під час обстрілу її будинку на Херсонщині.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!